Која је храна забрањена муслиманима?

Давид Лазар/Момент/Гетти Имагес

Свињетина и алкохол су једине две ставке које су изричито забрањене. Кур'ан је, међутим, донекле отворен за тумачење о томе која друга храна може, а која не мора бити дозвољена.



Исламска ограничења у исхрани су слична кошер законима јудаизма. Постоје намирнице које су класификоване као 'халал' или легалне и оне које су класификоване као 'халам' или незаконите. Према Курану, крв не треба конзумирати као извор хране. Месо мора бити заклано у складу са исламским стандардима. Међутим, храна добијена од воде не подлеже овом закону. Кур'ан такође забрањује конзумацију животиња које су већ мртве када су пронађене и животиња које нису посебно посвећене Богу. Ово су два ограничења у исхрани муслиманског закона која су донекле подложна тумачењу. Због тога, неке исламске дијете укључују ограничење желатина, уља и било које хране направљене од животињске масти. Храна припремљена са забрањеним састојцима такође није дозвољена. Исламска исхрана, међутим, захтева не само искључивање одређених намирница, већ и ограничење конзумирања хране. Упркос законима о исхрани, Кур'ан дозвољава одступање од закона о исхрани када околности и ресурси не пружају следбеницима никакав други избор.